Oorbescherming tijdens een festival


Met oorbescherming tijdens een festival geniet je veilig van je favoriete muziek!

Tegenwoordig dragen de meeste mensen gelukkig gehoorbescherming tijdens een festival.

Met de oordoppen van Audinc heb je de best mogelijke bescherming (oorbescherming festival)

Ze hebben een uniek muziekfilter en worden op maat gemaakt, wat wil je nog meer?

Custom Music Oordoppen

Authentic Oordoppen

Festival bezoek met oorbescherming

Gaat u binnenkort naar een festival? Dan weet u waarschijnlijk dat er niets boven het genieten van livemuziek en de opwinding van de menigte gaat.

Maar we mogen niet vergeten dat het ook belangrijk is om onze gezondheid en ons welzijn te beschermen tijdens deze evenementen.

Een essentieel onderdeel van die bescherming is het zorgen voor onze oren, die vaak worden blootgesteld aan hoge geluidsniveaus op festivals.

Daarom is het kopen van op maat gemaakte oorbescherming een verstandige keuze voor iedereen die van plan is om een festival bij te wonen.

De juiste oorbescherming tijdens een festival is essentieel!

Wees zuinig op je oren

Lange tijd sprak niemand over gehoorbescherming en was het normaal om je oren aan harde geluiden bloot te stellen.

Gelukkig komt daar de laatste jaren verandering in. Misschien zag je het tijdens je laatste festivalbezoeken al om je heen; dat steeds meer mensen oordoppen dragen.

Een verstandige en veilige keuze, want de muziek staat op festivals nog steeds heel erg hard. Dat is fijn voor de beleving, maar minder fijn voor je oren. Die lopen door de hoge geluidsniveaus schade op.

Doe je oren daarom ook een plezier en draag altijd oorbescherming tijdens een festival.

Hoe ontstaat gehoorschade?

We horen het je al zeggen: ‘die paar keer per jaar dat ik naar een festival ga, kan het toch helemaal geen kwaad om geen oordoppen te dragen’. Maar dat is dus een misvatting. Elke keer dat je jouw oren langere tijd blootstelt aan geluidsniveaus boven de 80 dB, ontstaat er schade aan de trilhaartjes in je oren.

Die trilhaartjes slijten normaal gesproken alleen door ouderdom. Daarom horen veel ouderen slechter. Maar stel je jouw oren regelmatig en langdurig aan harde geluiden bloot, dan beschadigen ze ook. Is er eenmaal schade aan de trilhaartjes? Dan is er op dit moment nog geen manier om die schade terug te draaien.

Daarom is het dragen van oorbescherming tijdens een festival ook zo belangrijk.

Hoeveel schade kan een festival aan je oren toebrengen?

Tijdens een festival lopen de geluidsniveaus op tot ver boven de 80 dB. Zo gaat het bij buitenpodia al snel om 90 tot 100 dB. Sta je in een festivaltent? Dan heb je het gemiddeld zelfs over 95 tot 103 dB.

Dat is hard. Zeker als je je bedenkt dat elke 3 dB extra een verdubbeling van de intensiteit van het geluid is. De geluidsniveaus nemen dus heel snel toe en voor je oren is dat allesbehalve een pretje.

Eigenlijk is het voor je gehoor maar zo’n 15 minuten veilig om zonder oorbescherming op een festival rond te lopen.

Voorkom gehoorschade en draag oorbescherming naar festivals

Het gevaar van gehoorschade is dat je pas merkt dat je er last van hebt als het al te laat is. Waarschuwingssignalen krijg je wel. Dat is die ruis of pieptoon die je na afloop van een festival hoort. Een teken dat de trilhaartjes in je oren schade opliepen. Is de schade definitief, dan gaat die ruis of pieptoon nooit meer weg. Of hoor je slechter. Daar moet je natuurlijk niet aan denken.

Voorkom daarom dat je gehoorschade oploopt en draag oorbescherming naar festivals.

Je bent echt niet langer de enige die oordoppen draagt. Daarnaast vallen de oordoppen op maat van Audinc bijna niet op omdat ze niet uitsteken en transparant van kleur zijn. Maak vandaag nog een afspraak en kom langs om je festival oordoppen aan te meten. Je doet er jezelf en je oren een groot plezier mee.

Bekijk alle festival oordoppen!

Doel van op maat gemaakte oorbescherming

De aanschaf van op maat gemaakte oorbescherming biedt talloze voordelen ten opzichte van standaard oordopjes of wegwerpbare gehoorbescherming. Het belangrijkste voordeel is dat op maat gemaakte oorbescherming perfect is afgestemd op uw oren. Hierdoor biedt het een optimale bescherming tegen schadelijk geluid, terwijl het ook het geluidsniveau dempt zonder de muziekervaring te verstoren.

Op maat gemaakte oorbescherming wordt speciaal voor u gemaakt door professionals die uw oren nauwkeurig opmeten en de oordopjes op maat vervaardigen. Dit resulteert in een comfortabele pasvorm die niet alleen uw oren beschermt, maar ook langdurig comfort biedt, zelfs tijdens lange uren op een festival. Bovendien zijn op maat gemaakte oorbeschermingsopties vaak herbruikbaar en duurzaam, waardoor ze een kosteneffectieve langetermijninvestering zijn.

Het doel van het kopen van op maat gemaakte oorbescherming voor festivals is om uw gehoor te beschermen tegen de schadelijke effecten van luide muziek en omgevingsgeluiden. Door uw oren te beschermen, vermindert u het risico op gehoorbeschadiging, gehoorverlies en oorsuizen, die vaak het gevolg zijn van langdurige blootstelling aan harde geluiden.

Conclusie oorbescherming festival

Bij het plannen van uw volgende festivalbezoek is het essentieel om niet alleen te denken aan de geweldige muziek en de feestelijke sfeer, maar ook aan uw gezondheid en welzijn.

Door te investeren in op maat gemaakte oorbescherming, kunt u volop genieten van het festival zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de negatieve gevolgen voor uw gehoor.

Oorbescherming festival biedt u de perfecte balans tussen gehoorbescherming en behoud van de geluidskwaliteit, zodat u kunt genieten van de muziek in al zijn glorie terwijl u uw gehoor beschermt voor de lange termijn. Neem de verantwoordelijke keuze en kies voor op maat gemaakte oorbescherming bij uw volgende festivalbezoek.

Bekijk alle festival oordoppen!

Recent Posts